0

Krydrede rødtungeruller med sesam og appelsin, grillede asparges og sort peber-zabaglione

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Rist sesamfrøene let på en tør pande - de skal kun lige begynde at tage farve. Hæld dem i en skål sammen med appelsinskal, presset hvidløg, paprika, ingefær, cayennepeber, ½ tsk. friskkværnet peber, ½ tsk. salt og 1-2 spsk. olie til det lige har samlet sig til en tyk pasta. Rul fileterne sammen og læg dem tæt i et ovnfast fad. Smør krydderblandingen jævnt oven på og bag rullerne i en 175 grader varm ovn i ca. 12 min. til fisken lige er mør.

Asparges: Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Skyl toppene grundigt. Dup dem tørre og vend dem sammen med olie, salt og peber. Grill dem ved høj varme - over kul eller på en grillpande - til de er møre og har taget god mørk farve her og der. Anret dem og drys med lidt ekstra (flage)salt.

Sauce: Pisk æggeblommer, æg og marsala (eller sherry) sammen i en glasskål og sæt det over et simrende vandbad. Pisk konstant - evt. med en elpisker - i ca. 5 min. til cremen er tyk og kan danne toppe. Tag skålen af vandbadet. Rør blødt smør, fløde og 1 tsk. friskkværnet peber sammen i en lille skål og pisk blandingen ind i æggecremen - 1 spsk. ad gangen. Smag til med salt, sæt igen glasskålen over vandbadet og varm saucen igennem under omrøring. Server straks.

Server sammen med små ovnristede kartofler, en fyldig grøn salat og sprødt ristet brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?