0

Krydret bundgarnsmakrelfilet på grill, grøntsager en papillotte med koriander/æblecreme og salsa af avokado, jordbær og citrongræs (4 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salsa: Halver avokadoerne, fjern sten og skræl og skær kødet i små tern. Vend straks ternene med citronsaft for at undgå misfarvning. Skær jordbærrene i små tern og hak rød- og hvidløg fint. Fjern de grove yderblade på citrongræsset og hak "kernen" fint. Vend avokado, jordbær, de 2 slags løg, citrongræs, revet ingefær, chiliflager, hakket basilikum og 2 spsk. olie forsigtigt sammen og smag til med citronsaft, salt og peber. Lad den gerne trække i 15 min. inden servering.

Grøntsager: Del blomkålen i små buketter og skær majskernerne af kolberne. Kom begge dele i en skål sammen med spidskommen, gurkemeje, lidt olie, salt og peber. Vend det hele godt rundt og fordel det på 4 lige store stykker bagepapir. Luk bagepapiret om fyldet (som en karamel med åbningen opad). Buk også enderne opad, så væden ikke kan løbe ud. Sæt pakkerne i en alubakke på grillen over middel varme og grill i 15-20 min. til grøntsagerne er møre med bid. Skær imens æblerne i fine små tern og rør dem sammen med yoghurt, finthakket koriander, 2 spsk. citronsaft, salt og peber og smag til. Server pakkerne rygende varme med en skefuld yoghurtcreme på toppen.

Makrel: Rør paprika, karry, oregano, sukker, ½ tsk. salt og ¼ tsk. friskkværnet peber godt sammen. Dup makrelfileterne tørre og pensl dem på begge sider med et tyndt lag olie. Drys krydderblandingen jævnt på kødsiden af fileterne og lad dem hvile i 5 min. Læg fileterne på grillen med skindsiden nedad over høj varme - gerne på en stegeplade eller lignende. Grill dem i 2-3 min. til skindet er sprødt, vend dem forsigtigt og steg i yderligere ½-1 min. på kødsiden.

Server sammen med nye kogte kartofler med koldt smør og evt. en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær