Start med at skrælle kartoflerne, og skær dem i grove tern.
Pil hvidløg og skyl chili. Snit dem begge fint. Sæt en gryde over med et skud olivenolie, og sauter hvidløg, chili efter smag og kartofler sammen et par minutter. Tilsæt så krydderiblanding og linser, og vend godt rundt. Dæk det hele med vand, og tilsæt et skud salt. Lad retten simre, indtil linser og kartofler er møre. Tilsæt evt. mere vand løbende.
Skyl tomater, og skræl rødløg. Halvér tomaterne, og snit rødløgene i super tynde strimler - gerne på et mandolinjern.
Kom tomater og løg op i en skål, og vend dem med lidt salt, lidt lys eddike og et godt skud friskkværnet sort peber.
Pluk basilikum ud i blade, og vend dem i salaten lige inden servering.
Smag daal'en til en sidste gang, og anret den i en dyb tallerken. Kom gerne et par dråber olivenolie over. Server salaten på siden.
Velbekomme!
Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kundekommentarer ()