0
Krydret daal med kartofler og tomatsalat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

røde splitlinserbagekartoflerdaalkrydderihvidløgrød chili
1 min.
Daal

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern.

Pil hvidløg, og snit chili og hvidløg fint. Sæt en gryde over med et skud olivenolie, og sautér hvidløg, chili efter smag og kartofler sammen et par minutter. Tilsæt krydderiblanding og linser, og vend godt rundt. Dæk det hele med vand, og tilsæt salt. Lad retten simre, indtil linser og kartofler er møre. Tilsæt evt. mere vand løbende.

basilikumrødløgcherry- eller blommetomater
15 min.
Salat

Skyl tomater, og skræl rødløg. Halvér tomaterne, og snit rødløgene i super tynde strimler - gerne på et mandolinjern.

Kom tomater og løg op i en skål, og vend dem med lidt salt, lidt lys eddike og et godt skud friskkværnet sort peber.

Pluk basilikum ud i blade, og vend dem i salaten lige inden servering.

30 min.
Anretning

Smag daal'en til en sidste gang, og anret den i en dyb tallerken. Kom gerne et par dråber olivenolie over. Servér salaten på siden.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?