Start med at vaske kartoflerne grundigt. Skær dem ud i grove chunks og kog dem møre i rigeligt letsaltet vand. Ca. 5-7 min.
Kom linserne i en anden gryde med dobbelt mængde linser i forhold til vand - og et skud salt. Lad dem simre stille og roligt til de er kogt helt ud. Ca. 10-15 min. Hold øje med gryden og tilsæt mere vand hvis den er ved at koge tør - daalen skal have konsistens som en lind havregrød, når den er færdig.
Rist nødderne på en tør pande, til de har taget lidt farve og hak dem groft med en kniv bagefter.
Skær æblet i små tern og pluk mynten ud i blade. Gem det hele til anretning.
Skrub gulerødderne grundigt eller skræl dem hvis nødvendigt.
Varm en stor pande op ved allerhøjeste varme, til den er rygende varm.
Steg gulerødderne 3-4 minutter på panden så de tager godt med farve på alle sider, men stadig er rå i midten. Steg gerne over flere gange, hvis du laver mad til 3-4 personer.
Skær herefter gulerødderne ud i mundrette bider og krydr med salt og friskkværnet peber.
Mens gulerødderne steger kan du smage daalen til. Kom krydderblandingen ned til de kogte linser og lad den varme med et minut eller to. Tilsæt herefter et godt skud olivenolie og smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret daalen i bunden af en dyb tallerken. Kom stykker af kartofler og gulerødder ned i tallerknen. Drys æbler, nødder og mynten henover og kom nogle gode klatter yoghurt på. Slut gerne af med 10-15 dråber god olivenolie.
Velbekomme!
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kundekommentarer ()