Start med at skrælle løgene og skære dem i tynde både. Sæt en stor gryde over ved middelvarme, tilsæt et godt skud olivenolie - og sauter løgene stille og roligt et par min. Tilsæt så krydderblandingen, og lad den varme lidt med. Kom herefter de hakkede tomater og de røde linser op i gryden og dæk med rigeligt med vand. Krydr med salt og friskkværnet peber. Læg låg på gryden, og lad den simre helt stille og roligt i ca. 20 min. Sørg for at spæde til med lidt vand løbende, hvis gryden er ved at koge tør.
Skyl blomkål, agurk og tomater.
Skær blomkålen ud i små buketter, agurken ud i tern. Halver tomaterne.
Tomater og agurk vender du sammen i en lille skål, med masser af limesaft, fintrevet limeskal, en lille smule sukker og lidt salt. Lad det trække til servering.
Blomkålen steger du hård og kort på en godt varm pande i en smule olie, så det tager farve men beholder biddet. Krydr med lidt salt.
Tør panden fra før af med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen ved middelvarme. Tilsæt en klat smør eller lidt olivenolie, og steg æggene, til hviden har sat sig, men blommen stadig er smilende. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Smag daalen til en sidste gang, vend blomkålsbuketterne ned i, og anret den i bunden af en dyb tallerken. Kom spejlægget ovenpå. Dræn agurk og tomater for evt. overskydende vand og anret dem ved siden af ægget.
Velbekomme!
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kundekommentarer ()