Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Dræn kikærterne grundigt for vand, vend dem med et par dråber olivenolie, salt og krydderblandingen. Bred ud på en bageplade og bag ca. 20-25 min. til de er gyldne og sprøde.
Skyl græskarret grundigt men du behøver ikke skrælle. Skær det ud i grove tern på ca. 2x2 cm
Find en stor gryde frem og tilsæt et godt skud olivenolie. Sauter græskternene i 4-5 min under omrøring til de begynder at mørne. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Dæk med vand og lad det simre under låg ca. 15-20 min. til græskarternene er helt møre.
Snit kålen i tynde, mundrette strimler. Hak myntebladene groft og vend kål og mynte sammen med masser af limesaft.
Varm en stor pande op ved høj varme og tilsæt lidt olie. Skær fisken i kuvertstykker og krydr med lidt salt. Steg fisken ca. 3-4 min på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden.
Blend suppen helt lind med en stavblender og smag til med salt og friskkværnet sort peber. Anret i en dyb tallerken med fisk, sprøde kikærter og kål. Slut af med et par klatter yoghurt.
Velbekomme!
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()