0
Græskarsuppe med stegt kuller, krydrede kikærter og yoghurt

Græskarsuppe med stegt kuller, krydrede kikærter og yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kikærter i vandras el hanout
1 min.
Bag kikærterne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Dræn kikærterne grundigt for vand, vend dem med et par dråber olivenolie, salt og krydderblandingen. Bred ud på en bageplade og bag ca. 20-25 min. til de er gyldne og sprøde.

hokkaido græskar
5 min.
Lav suppen

Skyl græskarret grundigt men du behøver ikke skrælle. Skær det ud i grove tern på ca. 2x2 cm

Find en stor gryde frem og tilsæt et godt skud olivenolie. Sauter græskternene i 4-5 min under omrøring til de begynder at mørne. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Dæk med vand og lad det simre under låg ca. 15-20 min. til græskarternene er helt møre. 

limemyntehvidkål
10 min.
Snit kålen

Snit kålen i tynde, mundrette strimler. Hak myntebladene groft og vend kål og mynte sammen med masser af limesaft.

kullerfilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Varm en stor pande op ved høj varme og tilsæt lidt olie. Skær fisken i kuvertstykker og krydr med lidt salt. Steg fisken ca. 3-4 min på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden.

yoghurt 3,5 %
30 min.
Anretning

Blend suppen helt lind med en stavblender og smag til med salt og friskkværnet sort peber. Anret i en dyb tallerken med fisk, sprøde kikærter og kål. Slut af med et par klatter yoghurt.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?