0

Krydret hel havbras i folie med fyldig tunesisk suppe

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fisk, Sennepfrø

Fremgangsmåde

Suppe: Hak løg og hvidløg fint. Skyl linserne og kom dem i en gryde sammen med 1½ liter vand, kanelstangen og 2 tsk. salt. Lad det simre til linserne er møre med let bid. Fjern kanelstangen og hæld vandet fra linserne - men gem vandet! Varm lidt olie op i en gryde og sauter løg, hvidløg, 2 tsk. hel spidskommen, gurkemeje og laurbærblade ved medium varme i ca. 5 min. til løgene er møre og krydderierne dufter. Tilsæt kogelage og tomatpassata (eller 1 dåse blendede flåede tomater) og lad suppen simre i et kvarters tid. Tilsæt linser og drænede kikærter, varm igennem og smag til med salt og peber - og evt. lidt cayennepeber og/eller citronsaft.

Fisk: Skyl fiskene godt og dup dem helt tørre. Snit fennikler, renset chili og citron i fine tynde skiver. Bland fennikelfrø, sennepsfrø og 1 tsk. hel spidskommen sammen. Lav to store stykker stanniol, læg dem side om side på bordet og pensl dem med et tyndt lag olie. Fordel fenniklen jævnt på midten af hvert stykke og drys med halvdelen af chilien, lidt af de hele krydderier og krydr med salt og peber. Gnid fiskene ind i de resterende chiliskiver og krydderier, fyld citronskiver ind i bugene og krydr godt med salt og peber. Læg fiskene oven på fenniklen og luk stanniolen sammen om fiskene - så saften ikke kan løbe ud. Læg pakkerne på en bageplade og bag dem i en 225 grader varm ovn i ca. 15 min. til de er møre. Drys med grofthakket koriander (eller persille) ved servering.

Server sammen med en kold yoghurt-tahindressing og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?