0
Stegt rødspættefilet på krydret knoldselleri med rygeost og grønkål

Stegt rødspættefilet på krydret knoldselleri med rygeost og grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldselleri testza'atar
1 min.
Knoldselleri

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skræl knoldselleriet - gerne med en kartoffelskræller, så du undgår alt for meget spild. Skær selleriet i grove tern og vend dem med olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem på en bradepande, til de har taget farve og er møre - ca. 25 min. Når selleriternene mangler ca. 5 min drysser du krydderblandingen ud over dem og lader den bage med det sidste stykke tid

grønkålcitron
5 min.
Grønkål

Skyl grønkålen grundigt og rib den af de groveste stilke. Steg kålen på en meget varm pande til den er faldet en smule sammen. Ca. 2-3 min.

Hvis du laver mad til 3-4 kuverter kan du med fordel stege kålen over to gange. 

Kom den stegte kål op i en skål og krydr godt med fin salt, friskkværnet peber og godt med fintrevet citronskal og -saft.

bredbladet persilleFynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejeri
13 min.
Persille og rygeost

Skyl persillen og hak den groft igennem med en skarp kniv. Vend den op i grønkålen og kom også rygeosten ned i skålen og vend godt rundt.

Bemærk, hvis du laver mad til 1-2 kuverter skal du ikke nødvendigvis bruge alt rygeosten. Smag dig frem!

rødspættefilet
20 min.
Fisk

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Fold filetterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke og krydr dem med salt og friskkværnet peber. 

Vend filetterne i lidt mel og drys dem godt af. Steg filetterne på en godt varm pande i rigeligt olie. De skal stege først ca. 2-3 min på den ene side og derefter 2-3 min på den anden. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, når du vender fisken.

30 min.
Anretning

Anret fisken ovenpå de krydrede selleritern og kom grønkålssalaten på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?