
Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.
Del kyllingen i to stykker i knæleddet. Krydr med salt og gnid kødet grundigt med krydderblandingen.
Bag kyllingen på en bageplade til den er mør og kødsaften er klar - ca. 40 min.
Fjern de yderste 2-3 blade af rosenkålen og skær herefter kålen i kvarte.
Skræl appelsinen, skær den i skiver og herefter i mundrette bider.
Pluk julesalaten ud i blade og snit dem tyndt i strimler.
Skræl skalotteløget og snit det i tynde ringe.
Dræn bønnerne og kom dem op i en lille gryde, sammen med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Varm en stor pande op ved højeste varme og tilsæt lidt olie. Steg rosenkålen rigtigt hårdt, så de tager lidt farve men beholder lidt bid. Ca. 2-3 min. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Hvis du laver mad til 3-4 kuverter kan du med fordel stege kålen over 2 gange.
Kom kålen op i en skål sammen med appelsinstykker, julesalat og skalotteløgsringe og vend godt rundt.
Lun bønnerne op i gryden ved mellem varme.
Anret bønnerne i bunden af en dyb tallerken med rosenkålssalaten ovenpå. Kom kyllingen ved, sammen med en god skefuld yoghurt.
Velbekomme!
Sort og rosa peber, oregano, timian, merian, koriander, stærk paprika, søde paprikaflager, hvidløg, gul sennep og urteboullion.*
Alle ingredienser er økologiske.
Urtebouillonen er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften