0
Krydret kyllingelår med lynstegt rosenkål, bønner og appelsin

Krydret kyllingelår med lynstegt rosenkål, bønner og appelsin

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingelår
1 min.
Kylling

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.

Del kyllingen i to stykker i knæleddet. Krydr med salt og gnid kødet grundigt med krydderblandingen.

Bag kyllingen på en bageplade til den er mør og kødsaften er klar - ca. 40 min.

sorte  bønnerappelsinjulesalat / endiverosenkålskalotteløg
5 min.
Grønt

Fjern de yderste 2-3 blade af rosenkålen og skær herefter kålen i kvarte.

Skræl appelsinen, skær den i skiver og herefter i mundrette bider.

Pluk julesalaten ud i blade og snit dem tyndt i strimler.

Skræl skalotteløget og snit det i tynde ringe.

Dræn bønnerne og kom dem op i en lille gryde, sammen med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber.

sorte  bønnerappelsinskalotteløgrosenkåljulesalat / endive
20 min.
Rosenkål

Varm en stor pande op ved højeste varme og tilsæt lidt olie. Steg rosenkålen rigtigt hårdt, så de tager lidt farve men beholder lidt bid. Ca. 2-3 min. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Hvis du laver mad til 3-4 kuverter kan du med fordel stege kålen over 2 gange.

Kom kålen op i en skål sammen med appelsinstykker, julesalat og skalotteløgsringe og vend godt rundt.

Lun bønnerne op i gryden ved mellem varme. 

græsk yoghurt, 10%
40 min.
Anretning

Anret bønnerne i bunden af en dyb tallerken med rosenkålssalaten ovenpå. Kom kyllingen ved, sammen med en god skefuld yoghurt.

Velbekomme!

Bonusinfo

Chicken Rub indeholder:

Sort og rosa peber, oregano, timian, merian, koriander, stærk paprika, søde paprikaflager, hvidløg, gul sennep og urteboullion.* 
Alle ingredienser er økologiske. 

Urtebouillonen er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?