0
Krydret mos på sød kartoffel med bagt squash og mandler

Krydret mos på sød kartoffel med bagt squash og mandler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartoflerovnGryde
1 min.
Lav mosen

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl de søde kartofler, skær dem i grove stykker, og kom dem i en gryde med vand, så det dækker. Kog i ca. 10 min., til de er helt møre.

squashovn
5 min.
Bag squashen

Halvér squashen på langs, rids lidt ned i kødet med en kniv, og gnid kødet godt med lidt olivenolie og salt. Bag squashen i ovnen i 15-20 min., til den har taget farve og er mør.

tabbouleh krydderihvidløgolivenolie, ekstra jomfrupande
10 min.
Lav krydderolie

Snit hvidløget i tynde skiver. Varm en lille, tør pande op ved mellemhøj varme, og rist krydderblandingen af, til den dufter kraftigt. Træk panden fra varmen, og tilsæt ca. 2 spsk. olivenolie pr. kuvert sammen med hvidløgsskiverne. Lad restvarmen fra panden varme det hele lidt igennem. Rør godt rundt.

æblermandlerhjertesalat
20 min.
Skær det grønne

Hak mandlerne fint med en kniv. Pluk salaten ud i mundrette bidder, og skær tern af æblet.

piskeris
25 min.
Lav mosen

Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt et godt skud olivenolie eller en god klat smør, hvis du har. Mos kartoflerne til en lind mos med et piskeris, og smag til med salt og friskkværnet, sort peber.

30 min.
Anretning

Anret mosen i en dyb tallerken med den bagte squash ovenpå. Kom æbler, mandler og salat henover retten, og slut af med at komme krydderolie over.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.