Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl de søde kartofler, skær dem i grove stykker, og kom dem i en gryde med vand, så det dækker. Kog i ca. 10 min., til de er helt møre.
Halvér squashen på langs, rids lidt ned i kødet med en kniv, og gnid kødet godt med lidt olivenolie og salt. Bag squashen i ovnen i 15-20 min., til den har taget farve og er mør.
Snit hvidløget i tynde skiver. Varm en lille, tør pande op ved mellemhøj varme, og rist krydderblandingen af, til den dufter kraftigt. Træk panden fra varmen, og tilsæt ca. 2 spsk. olivenolie pr. kuvert sammen med hvidløgsskiverne. Lad restvarmen fra panden varme det hele lidt igennem. Rør godt rundt.
Hak mandlerne fint med en kniv. Pluk salaten ud i mundrette bidder, og skær tern af æblet.
Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt et godt skud olivenolie eller en god klat smør, hvis du har. Mos kartoflerne til en lind mos med et piskeris, og smag til med salt og friskkværnet, sort peber.
Anret mosen i en dyb tallerken med den bagte squash ovenpå. Kom æbler, mandler og salat henover retten, og slut af med at komme krydderolie over.
Velbekomme!
Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.
Kundekommentarer ()