0
Krydret sorghum i tomat med dampet kål og rødspættefilet

Krydret sorghum i tomat med dampet kål og rødspættefilet

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sorghumflåede og hakkede tomaterras el hanout
1 min.
Sorghum

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl løgene, og skær dem i kvarte.

Kom et par skefulde god olivenolie i en gryde, og varm op til medium varme. Kom løg og sorghum i, og rist dem et par minutter. Tilsæt krydderblandingen, og lad den riste lidt med. Tilsæt så de hakkede tomater og ca. 1 dl vand pr. kuvert.

Tilsæt lidt salt, og lad retten simre under låg, til sorghum er mør, det tager ca. 20 minutter. Hold øje med gryden, og tilsæt lidt mere vand, hvis den ser ud til at koge tør, inden kornene er møre. 

rødspættefilet
15 min.
Fisk

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle, og gnid den med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Fold fileterne på langs (se video ovenover), så de bliver dobbelt så tykke, og bag dem i et ildfast fad i ca. 15 min., til de er møre.

spidskålmyntecitron
20 min.
Kål

Skær kålen ud i kvarte, og læg dem på bunden af en stor gryde. Tilsæt vand, så det står ca. 1 cm op i gryden, og lidt olivenolie. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Lad kålen dampe under låg ved mellem varme i ca. 5-6 min., til den er mør med bid.

Riv herefter citronen fint henover kålen.

Pluk mynten ud i blade.

mynte
30 min.
Anretning

Anret tomat og sorghum i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå. Kom kålen på siden, og drys mynte over.

Velbekomme!

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?