0
Spicy spejlæg på kartoffelmos og grøn råkost

Spicy spejlæg på kartoffelmos og grøn råkost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Kartoffelmos

Skræl kartoflerne, skær dem i grove chunks, og kog dem møre i rigeligt vand uden salt.

squashpærecitronbredbladet persillepak choy
5 min.
Råkost

Skær pære og squash i tern, og snit pak choy i strimler. 

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv. 

Vend det hele sammen i en skål, og tilsæt godt med fintrevet citronskal og -saft. Tilsæt ingen salt, men gerne et godt skud sort peber.

Chipotle (røget chili)æg
20 min.
Spejlæg

Steg æggene på en mellemvarm pande, til de er smilende, og krydr med salt og chipotle. Du kan selv styre chipotlen, men bemærk, at det klæder retten med lidt krydderi.

30 min.
Anretning

Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt et godt skud olivenolie, salt og godt med friskkværnet peber. Mos kartoflerne med et piskeris.

Anret mosen på en tallerken med æg ovenpå og råkosten på siden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?