0
Krydret svinekød med dampede porrer, peanuts og linser

Krydret svinekød med dampede porrer, peanuts og linser

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket grisekød 6-9%fajita krydderi
1 min.
Svinekød

Rør svinekød sejt med fajitakrydderi og et godt skud salt. 

Lad det hvile på køl til senere.

grønne linser
5 min.
Linser

Kom linserne i en lille gryde, og dæk med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge møre under låg i ca. 15 min.

 

porrer
10 min.
Porrer

Skær rod og top af porrerne, og skyl dem grundigt.

Del hver porre i fire stykker, kom dem ned i en stor gryde, og tilsæt vand, så porrerne ca. er dækket halvt med vand. Tilsæt lidt salt, og damp porrerne under låg i ca. 10 min., til de er møre.

peanutskoriander
15 min.
Peanuts

Rist peanuts et par minutter på en tør pande, til de har taget lidt farve. Smag til med fint salt og friskkværnet peber.

Hak korianderen groft igennem med en kniv.

hakket grisekød 6-9%
20 min.
Svinekød

Varm en stor pande eller wok op ved højeste varme, og tilsæt lidt olie.

Pluk kødet ud i små brud, og steg dem hårdt på panden ca. 2-3 min., så de tager godt med farve, og bliver gennemstegt.

Bemærk, hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege kødet over to gange.

porrercitron
25 min.
Porrer

Tag porrerne op af gryden, og lad dem dampe en smule af på en tallerken. Vend dem med lidt god olivenolie og masser af friskpresset citronsaft.

30 min.
Anretning

Anret linserne på en tallerken med porrer og kød ovenpå. Slut af med at drysse koriander og peanuts over.

Bonusinfo

Fajita indeholder:

25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt. 

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
906 kcal
Fedt:
71,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
11,6 g
Kulhydrat:
24,3 g
heraf sukkerarter:
9,1 g
Kostfibre:
9,8 g
Protein:
38,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?