0
Kufta med grillet blomkål, myntecreme og pita

Kufta med grillet blomkål, myntecreme og pita

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Blomkålet deles i mundrette buketter og vendes i olie og halvdelen af karryen. Buketterne bages i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre og fint brune. Halvvejs inde i bagetiden sættes de hele tomater ind til blomkålsbuketterne og bager med.
  3. Mynten hakkes fint. Den øverste, møre del af stilkene kan også hakkes og bruges.
  4. Kødet æltes sammen med ca. halvdelen af mynten samt resten af karryen, salt og masser af peber. Form farsen til aflange bøffer (kuftaer), eller til ”pølser” som man kan forme omkring bambuspinde.
  5. Resten af mynten røres sammen med yoghurten og to-tre spsk. god olivenolie pr. pers. Smag til med revet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  6. Kuftaerne pensles med olie og grilles eller steges.
  7. Pitabrødene duppes med lidt vand og grilles eller lunes i ovnen. Når brødene er lune, pakkes de ind i et hårdt opvredet viskestykke, så bliver de ikke tørre.
  8. Når blomkålsbuketterne er møre, tages de ud af ovnen og smages til med revet citronskal og citronsaft.
Anretning

Server kødet med grøntsagerne, dressingen og pitabrødene.

Madras karryen indeholder: gurkemeje, koriander, karryblade, spidskommen, sort peber, sennep, ingefær og chilipeber.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?