0
Skindstegt kuller med timainstegte søde kartofler, løgrelish, græskarkerner og hytteost

Skindstegt kuller med timainstegte søde kartofler, løgrelish, græskarkerner og hytteost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

søde kartoflertimian
Søde kartofler:
Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.

Skræl de søde kartofler, skær dem i grove tern og vend dem med lidt god olivenolie, salt og masser af friskkværnet peber. Bag dem i ovnen sammenmed lidt timian i et ildfast fad eller bradepande til de er møre og har taget godt med farve - ca. 25 min.

rødløgtimiancitron
Løgrelish:

Pil og snit rødløget ultrafint - benyt gerne et mandolinjern til dette. Riv den gule skal af citronen (gemmes til senere) og pres al saften fra. Kom de snittede rødløg i en lille kasserolle med tilhørende låg, kom citronsaft ved og kog det hele op under låg. Lad det simre i 1-2 minutter fortsat under låg. Pas på det ikke koger tør! Kom en smule sukker eller honning ved og kog igennem igen fortsat under låg. Smag til med salt og peber samt lidt plukket og hakket timian. 

græskarkerner
Ristede græskarkerner:
Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys med lidt fint salt, og dryp med lidt god olie. Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, til de er gyldne og begynder at poppe som popkorn. Knus dem evt. let i en morter. Alternativt kan de ristes på en tør pande med lidt fint salt.
kullerfilet med skind
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber kun på kødsiden, og steg den i 2-3 min. på skindsiden (se video ovenover) i lidt neutral olie på en varm pande.

Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.

Anretning:

Som vist! Med en generøs klat hytteost drysset med lidt citronskal. Drys de ristede græskarkerner over.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?