0
Kuller alla Milanese med pasta sedani, broccoli og tomatsauce

Kuller alla Milanese med pasta sedani, broccoli og tomatsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

 

 

broccolismå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailhvidløg
Grøntsager forberedelse:

Skyl og skær broccoli i buketter, og skær også den øverste del af stænglen, der er skrællet, i mindre stykker. Del tomaterne i halve eller kvarte. Pil og skær hvidløg i tynde skiver.

broccolifuldkornspasta sedani
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand efter anvisning på pakken. I det sidste minut kommes broccoli i vandet sammen med pastaen, og kog det med. Dræn vandet fra, og vend med lidt god olivenolie. Lad det stå og køle lidt ned, mens du laver alt det andet klar.

rasp2kullerfilet uden skindparmigiano reggiano (Parmesan)
Fisk:

Del fisken i mindre stykker, ca. 2-3 pr person. Krydr fisken grundigt på begge sider med salt og sort peber. Vend dem i mel, derefter i sammenpisket æg (har du ikke et æg, så vend i lidt mælk eller fløde) og til sidst vender du fileterne i en blanding af r (se video ovenover)asp og fintrevet parmesan (brug ca. halvdelen her). Steg på en godt varm pande i rigeligt neutral olie. Når de er gyldne og sprøde på den ene side, tilsætter du et par klatter koldt smør, som bruser op. Vend nu fisken, og steg et minut på den anden side. Krydr med salt og peber. Sæt fisken til side et lunt sted, mens du laver pastaen færdig.

parmigiano reggiano (Parmesan)Skagenfood tomatsugo
Grøntsager & pasta:

Rist hvidløg gyldne på den pande og i det fedtstof, hvori du stegte fisken. Når de dufter godt af gyldne løg, tilsætter du den kogte pasta og broccoli. Rist godt igennem et par minutter. Tilsæt nu skårne og skyllede tomater og  tomatsauce. Lad det koge igennem 1 minut. Smag til med salt og sort peber, og riv det sidste parmesan i.

citron
Anretning:

Anret som vist på billedet. Evt. med lidt citron, som presses over fisken ved bordet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?