0
Kuller bagt i spansk tomatsovs med chorizo, peberfrugt og oliven

Kuller bagt i spansk tomatsovs med chorizo, peberfrugt og oliven

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Klassikere med et twist
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

I spanien er de vilde med krydrede tomat baserede retter og i denne ret er der brugt røget paprika til at skabe varme og dybde og oliven til at bidrage med syre og ikke mindst umami. 

En skøn ret - så tak til Hanne Høgh Pedersen da det er hendes vinderopskrift fra en konkurrence vi kørte blandt vores kunder i Skagenfoods Facebook gruppe i starten af februar!

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

ris, basmati
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

kullerfilet med skind
3 min.
Fisk:

Del fisken i mindre stykker, og drys dem med lidt salt. Stil til side. 

tomatpassataChorizo picantezittauerløghvidløgrøget paprikarød peberfrugt
10 min.
Spansk tomatsovs:

Pil og hak både løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og pølsen i små tern. Sauter de 2 slags løg af på en pande i god olivenolie, og krydr med salt og peber. Kom pølse og peberfrugt på, og krydr med røget paprika (prøv med halvdelen først, og smag derefter til, om du synes, der skal mere på). Kom tomatpassata på, og kog lidt ind. Du kan evt. komme lidt hønsebouillon ved. Smag sovsen til med salt, peber, lidt sukker og evt. mere røget paprika. 

kullerfilet med skindtomatpassataChorizo picante
30 min.
Saml og færdiggør retten:

Fordel de frosne ærter og sovs i et ildfast fad, og kom fisken (med skindsiden opad) ovenpå. Tryk fisken godt ned i sovsen. Bag hele herligheden i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter, eller til skindet nemt kan rives af, og fisken netop skiller i flager. 

oliven, uden stenbredbladet persille
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med hakket persille og oliven skåret i skiver. Server ris til. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?