0
Laks bagt med blå birkes og krystal karl, dertil stuvet sorghum & grønkål

Laks bagt med blå birkes og krystal karl, dertil stuvet sorghum & grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Sorghum:

Tænd ovnen på 225 grader.

Start med at komme sorghum i en si, og skyl dem grundigt.

Kog de omhyggeligt skyllede sorghum i rigeligt saltet vand i ca. 15 min. Dræn overskydende væde fra, og lad grynene afkøle let.

skalotteløghvidløggrønkålfløde 38% (piskefløde)krystal karl
5 min.
Kål og sorghum:

Pluk grønkål i mundrette stykker, og skyl dem grundigt. Hak hvidløg og skalotteløg fint, og sauter dem af i en bredbundet gryde eller sautépande i lidt smør og olivenolie, uden at de tager farve. Tilsæt kål, der er helt afdryppet for vand, gerne i en salatslynge. Lad kålen falde sammen, mens du rører eller svinger i den. Tilsæt fløde, og kog ind til en let cremet konsistens. Tilsæt de kogte sorghum, og kog igennem et par minutter. Smag til med revet ost (brug ca. det halve her), salt og sort peber.

ASC laks med skindblå birkeskrystal karl
15 min.
Fisk:

Krydr fisken med salt og peber, og læg den med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir. Drys fisken med det sidste revne ost og med blå birkes. Bag fisken i ovnen i 10-12 min. (afhængig af din ovn).

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Fordel sorghum og kål i bunden af en tallerken. Server fisken dertil. 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?