0
Kuller bagt med dukkah dertil grønkålssalat med pære, perlebyg og hasselnødder

Kuller bagt med dukkah dertil grønkålssalat med pære, perlebyg og hasselnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ristede hasselnødder: Kom hasselnødderne i en 200 grader forvarm ovn i 6-8 minutter til de er gyldne, gnub hinderne af og hak dem groft.

Kålsalat: Pluk bladene af grønkålen og blancher dem i rigeligt letsaltet vand i 1 minut. Kog perlebyg med lidt salt i 12-15 minutter – dræn vandet fra. Kom kål og korn i en skål – vend sammen med både af pære, de hakkede ristede hasselnødder, det sidste dukkah, god olivenolie og halvdelen af pecorino'en der er revet – smag til med citronsaft og skal (kun det gule), salt og peber samt lidt sukker.

Fisk: Del fisken i portionsstykker og krydr med salt og sort peber, kom fisken i et smurt ildfast fad – fordel halvdelen af dukkah'en oven på stykkerne og bag fisken i en forvarm ovn ved 200 grader i 10 minutter til fisken er mælkehvid.

Anretning: Som vist på billedet – riv det sidste pecorino over retten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?