0
Laks braiseret med citrongræs på forårsgrønt og ærter

Laks braiseret med citrongræs på forårsgrønt og ærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ASC laks med skindgulerødderskalotteløgsmå kartoflerdild
1 min.
Klargøring

Ovnen tændes på 170 grader varmluft.

Dilden skylles og slynges tør, og bladene hakkes mellemfint. Gem stilkene.

Kartoflerne sættes over at koge i godt saltet vand, sammen med dildstilkene. 
Når kartoflerne er møre, drænes de, og holdes lune i en skål.

Skindet skæres af laksen og smides væk, krydder med salt. (Billedet på opskriften er taget med en anden fisk)

Gulerødderne skrælles, og skæres i ultratynde skiver. Det gøres nemmest med et mandolinjern,  men man kan også bruge en kartoffelskræller.

Skalotteløget skæres i superfine skiver.

skalotteløgfløde 38% (piskefløde)ærter, frost
15 min.
Samling af retten

Skalotteløgene steges stille i smør på en pande med tilhørende låg, som kan gå i ovnen, og som også kan rumme fisken.

Imens løgene steger, flækkes citrongræsset på langs.  
Bank stænglen grundigt med en kødhammer ell. bagsiden af en grydeske for at frigive smagsstofferne i græsset. Læg det over i panden til skalotteløget.

Hæld omkring 1/2 dl hvidvin/æblemost og 1 spsk eddike pr. person over grøntsagerne, og lad det fordampe ved svag varme, til det næsten er helt væk, og bare er en slags glacering i bunden af panden.
Hæld fløden ned i panden, og vend gulerødderne ned i fløden. 
Tilsæt en smule vand, hvis grøntsagerne bliver for tørre. 


Lad retten simre et par minutter, til gulerødderne er lidt møre men stadig har bid, og hæld ærterne ned i panden.

Smag til med salt og peber, og kog op.

Fisken lægges ned i fløden/grøntsagerne. Krydr med salt og peber, læg en smørklat eller et dryp olie på hvert stykke fisk, og sæt fadet i ovnen med låg på.

Lad fisken bage, til den lige er gennembagt, og man kan flage den med en gaffel. Det tager omkring 8-10 minutter, alt efter hvor effektiv din ovn er, og hvor mange du laver mad til.

30 min.
Servering

Grøntsager og fisk anrettes i bunden af dybe tallerkener.
Citrongræsset kan ikke spises, og skal bare kasseres.
Drys med den hakkede dild.

~Velbekomme~

 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?