0
Kuller-Chowder med taskekrabbe
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kuller: Fileterne halveres og lægges i en dyb pande med mælk, laurbærblade og peberkorn. Bring til kogepunket, sluk for blusset og lad dem trække i mælken med låg på.

Suppe: Skær løg i tern og sauter i lidt smør på lavt blus. Tilsæt resten af grøntsagerne, der er skåret i tern af ca. ½ x ½ cm. Tilsæt nu sennepsfrø og gurkemeje og steg til det er let brunet. Tag kuller fileterne op af mælken og sæt dem til side. Gem mælken. Strø melet over grøntsagerne og bag det godt igennem i et par minutter, inden mælken tilsættes lidt efter lidt, til man har en tyk sauce/suppe. Lad grøntsagerne koge lidt i den til de blødgøres. Pas på det brænder let på - rør hele tiden! Smag suppen til med salt og peber.

Anretning: Kom fisken, der er plukket i stykker og det pillede krabbekød i suppen og lad det varme igennem. Drys med hakket persille og server med godt brød.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?