Ris: Del broccolien i små buketter og skær stokken i små tern. Rens peberfrugterne, skær kødet i små tern og hak rødløget fint. Sauter løg og broccolistok i olie i en gryde uden de tager farve, tilsæt ris, gurkemeje, rosiner, salt og peber og sauter i yderligere 2 min. Hæld 7½ dl vand ved, læg låg på og kog i 10 min. Tilsæt broccolibuketter, peberfrugt, mandelsplitter og smør, vend forsigtigt rundt og sluk for blusset. Lad pilaffen trække i 10 min. på eftervarmen, smag til og server.
Fisk: Skær fisken i 4 pæne portionsstykker, dup dem tørre og krydr dem let med salt. Pil hvidløgene, pluk persillen og hak begge dele fint hver for sig. Varm lidt olie op på en pande og sauter hvidløgene til de kun lige begynder at tage farve. Drys melet på i et fint lag og rør det ind i olie og hvidløg. Tilsæt hvidvin, fond, persille (gem lidt til drys) og 2½ dl vand og lad det simre ved middelvarme i 4-5 min. til saucen er tyknet let. Læg fiskestykkerne ned i med skindsiden opad, læg et stykke stanniol løst henover og lad det simre i yderligere 4-5 min. ved svag varme til fisken lige er mør. Tag forsigtigt fiskestykkerne op med en spatel og læg dem på et varmt fad – nu med skindsiden nedad. Rør saucen igennem og fordel den henover fisken. Drys med lidt persille og server straks.
Server sammen med en sprød grøn salat og godt brød.
Kundekommentarer ()