0

Kuller i spansk hvidvinssauce med hvidløg og persille samt rispilaf med peberfrugt, broccoli, mandler og rosiner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ris: Del broccolien i små buketter og skær stokken i små tern. Rens peberfrugterne, skær kødet i små tern og hak rødløget fint. Sauter løg og broccolistok i olie i en gryde uden de tager farve, tilsæt ris, gurkemeje, rosiner, salt og peber og sauter i yderligere 2 min. Hæld 7½ dl vand ved, læg låg på og kog i 10 min. Tilsæt broccolibuketter, peberfrugt, mandelsplitter og smør, vend forsigtigt rundt og sluk for blusset. Lad pilaffen trække i 10 min. på eftervarmen, smag til og server.

Fisk: Skær fisken i 4 pæne portionsstykker, dup dem tørre og krydr dem let med salt. Pil hvidløgene, pluk persillen og hak begge dele fint hver for sig. Varm lidt olie op på en pande og sauter hvidløgene til de kun lige begynder at tage farve. Drys melet på i et fint lag og rør det ind i olie og hvidløg. Tilsæt hvidvin, fond, persille (gem lidt til drys) og 2½ dl vand og lad det simre ved middelvarme i 4-5 min. til saucen er tyknet let. Læg fiskestykkerne ned i med skindsiden opad, læg et stykke stanniol løst henover og lad det simre i yderligere 4-5 min. ved svag varme til fisken lige er mør. Tag forsigtigt fiskestykkerne op med en spatel og læg dem på et varmt fad – nu med skindsiden nedad. Rør saucen igennem og fordel den henover fisken. Drys med lidt persille og server straks.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt brød.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?