0
Kuller i spicy tomatsovs med stegte auberginer i grøn salat

Kuller i spicy tomatsovs med stegte auberginer i grøn salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Low Carb
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet med skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker og krydr den med salt på alle sider og læg til side.

chilipulverløgcitrongrøntsags bouillon
3 min.
Lav sovsen

Hak løget groft.

Varm en gryde op ved middel varme, og steg chilipulveret (pas på med mængden - den er stærk) i 1/2 spsk. olie pr. person i 1 min. under omrøring. Tilsæt løg, og steg i 2 min., indtil det bliver gyldent. Tilsæt bouillon, tomatpure, citronsaft, 1 tsk. sirup og 1,5 dl vand pr. person. Læg låg på gryden, og lad retten simre i ca. 15 min., til sovsen er tyk.

aubergine
10 min.
Steg auberginen

Flæk auberginen 1/8 og vend dem i salt og 1/2 spsk. olie pr. person.

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg auberginen på skærefladen i ca. 4 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt.

salattomater
15 min.
Salaten

Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en skål.

Skær tomaten i små stykker og riv salaten i grove stykker. 

Vend salaten og auberginen i dressingen lige før servering.

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med sovsen og salaten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?