0
Lyssej/kuller i sweet'n'sour sauce med basilikum, peber, gulerødder & spidskål

Lyssej/kuller i sweet'n'sour sauce med basilikum, peber, gulerødder & spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisningen på posen.

gulerødderrød peberfrugtspidskåltamari/soyaSkagenfood Ketchup
2 min.
Grøntsager:

Skær peberfrugten ud i tern på 5 x 5 mm. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Soigner spidskålet, og kasser de yderste blade. Del kålet i 2 stykker, og skær det derefter i mundrette stykker - undlad stokken. Kom grøntsagerne i en skål med koldt vand til senere. 

Pluk 1/3 af basilikummen og hak bladene fint - kom dem i en skål til senere. 

Skagenfood Ketchuptamari/soyaLys eddikesukkermaizena
10 min.
Sweet'n'sour sauce:

Kom lys eddike, sukker, soya & ketchup i en lille gryde og kog igennem. Jævn saucen med en smule maizena rørt med koldt vand. Smag til med salt og peber.

lyssejfilet uden skindhvidløgbasilikum
20 min.
Fisk:

Skær fisken ud i mindre stykker (5-6 pr person), og kom dem i en skål. Krydr fisken med salt og peber, og drys med lidt hvedemel eller maizena. Steg fiskestykkerne på en stor pande i neutral olie. Når de er grundigt brunet af, tilsættes hakket hvidløg, som steges med i 1 min. Steg også 2/3 af basilikummen med de sidste 30 sekunder. Steg, til fisken er sprød og gylden uden at være branket. 

22 min.
Sådan samler du retten:

Dræn vandet fra grøntsagerne, og slyng dem tørre i en salatslynge. Kom dem i gryden med sweet'n'sour sauce, og kog det hele igennem i 2 minutter. Kom det hakkede basilikum i til sidst og smag til igen.

25 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Server endelig den stegte basilikum dertil. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.