0
Lyssej/kuller i sweet'n'sour sauce med basilikum, peber, gulerødder & spidskål

Lyssej/kuller i sweet'n'sour sauce med basilikum, peber, gulerødder & spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Lyssej, Selleri, Soya, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisningen på posen.

gulerødderrøde peberfrugterspidskåltamari/soyaSkagenfood Ketchup
2 min.
Grøntsager:

Skær peberfrugten ud i tern på 5 x 5 mm. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Soigner spidskålet, og kasser de yderste blade. Del kålet i 2 stykker, og skær det derefter i mundrette stykker - undlad stokken. Kom grøntsagerne i en skål med koldt vand til senere. 

Pluk 1/3 af basilikummen og hak bladene fint - kom dem i en skål til senere. 

Skagenfood Ketchuptamari/soyaLys eddikesukkermaizena
10 min.
Sweet'n'sour sauce:

Kom lys eddike, sukker, soya & ketchup i en lille gryde og kog igennem. Jævn saucen med en smule maizena rørt med koldt vand. Smag til med salt og peber.

lyssejfilet uden skindhvidløgbasilikum
20 min.
Fisk:

Skær fisken ud i mindre stykker (5-6 pr person), og kom dem i en skål. Krydr fisken med salt og peber, og drys med lidt hvedemel eller maizena. Steg fiskestykkerne på en stor pande i neutral olie. Når de er grundigt brunet af, tilsættes hakket hvidløg, som steges med i 1 min. Steg også 2/3 af basilikummen med de sidste 30 sekunder. Steg, til fisken er sprød og gylden uden at være branket. 

22 min.
Sådan samler du retten:

Dræn vandet fra grøntsagerne, og slyng dem tørre i en salatslynge. Kom dem i gryden med sweet'n'sour sauce, og kog det hele igennem i 2 minutter. Kom det hakkede basilikum i til sidst og smag til igen.

25 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Server endelig den stegte basilikum dertil. 

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?