0
Kuller med blomkålspuré, linser og bacon

Kuller med blomkålspuré, linser og bacon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Linser: Skyl linserne, og kog dem møre i rigeligt letsaltet vand, evt. med et laurbærblad og lidt peberkorn. Det tager 20-25 minutter. Skær baconen i små tern, og steg dem gyldne i en pande med en smule olie. Vend de lune linser sammen med baconen og dens stegefedt, smag til med peber, citronsaft og evt. salt.

Blomkålspuré: Bræk blomkålen i små stykker. Kog den mør i letsaltet vand. Dræn den, og blend den sammen med fløden, som du tilsætter lidt af gangen. Du kan evt. spæde med kogevand, hvis du vil have den lidt tyndere.

Kullerfilet: Krydr fisken med salt og peber, og vend den i mel. Steg fileterne i rigeligt fedstof og god varme på en pande, til de er fint gyldne på begge sider. Vend kun fisken en gang.

Anretning: Anret en filet på hver tallerken med blomkålspuré i bunden og linseblanding ved siden af. Drys med hakket purløg.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?