0

Kuller med grøntsager bagt i bagepapir

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skræl pastinakken og skær den i tynde skiver. Soigner porren og skær den i tynde skiver. Pluk bladene af persillen og hak dem groft.

Skær fisken i passende stykker, fordel dem på 4 stykker bagepapir og læg ½ skive usprøjtet citron på hvert stykke fisk. Krydr med groft salt og peber.

Fordel pastinak, porre og persille på fisk og citron og læg små smørklatter på grøntsagerne.

Saml papiret til små fiskepakker ved at sno papiret sammen for oven.

Bag pakkerne i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. (tiden afhænger af fiskefileternes tykkelse). Stik en kødnål gennem pakken og mærk om den er varm.

Server sammen med kogte ris eller kartofler.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?