0
Kuller med krydderrasp, grønkålssalat med pære, perlebyg og hasselnødder

Kuller med krydderrasp, grønkålssalat med pære, perlebyg og hasselnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ristede hasselnødder: Kom hasselnødderne i en 200 grader varm ovn i 6-8 minutter til de er gyldne.

Krydderrasp: Blend rasp, plukket persille, halvdelen af de ristede hasselnødder* og halvdelen af parmesanen, der er revet, sammen.

Fisk: Del fisken i portionsstykker og krydr med lidt salt og sort peber - fordel krydderraspen oven på stykkerne i et smurt ildfast fad. Bag fisken i en forvarm ovn ved 200 grader i 7-8 minutter. Server straks.

Kålsalat: Kog perlebyg med lidt salt i 12-15 minutter indtil de er "al dente" - dræn vandet fra. Pluk bladene af grønkålen. Skyl og blancher den i rigeligt letsaltet vand i 1 minut.. Kom kål og korn i en skål - vend sammen med både af pære, hakkede ristede hasselnødder, god olivenolie og revet parmesan - smag til med citronsaft og skal (kun det gule), salt og peber samt lidt sukker.

Anretning: Som vist på billedet - riv det sidste parmesan over retten ved bordet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?