0
Kuller pizzaiola med oliven, kapers & pasta

Kuller pizzaiola med oliven, kapers & pasta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk

Baccalà alla pizzaiola er en ultra-klassisk italiensk fiskeret, der normalt laves med saltet og tørret torsk.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skind
1 min.
Fisk:

Skær fisken ud i mindre stykker, så du får 3-4 stk. pr. pers., du laver mad til, og drys med salt. Lad dem stå til senere. 

hvidløgzittauerløgkapersflåede og hakkede tomateroliven, uden stenfrisk mozzarellatørret oregano
10 min.
Pizzaiola:

Indstil airfryeren på 180 grader.

Kom olivenolie i en stor form, der passer til din airfryer, og tilsæt hvidløg, der er skåret i tynde skiver. Steg ved 180 grader i ca. 5-8 min., indtil hvidløgsskiverne er gyldne, uden at blive mørke.

Hak løg fint, og tilsæt det til hvidløget sammen med kapers, oliven, salt og peber. Tilsæt også halvdelen af oreganoen.

Kom de flåede tomater i, og lad retten "simre" i 15 min. ved 180 grader. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. 

Pres nu de letsaltede fiskestykker halvvejs ned i tomatsovsen, og top hvert fiskestykke med et lille stykke mozzarella, der er skåret i skiver. Giv retten yderligere 2-3 min. på max varme (200 grader +), indtil mozzarellaen er smeltet og let gylden.

penne pasta
20 min.
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand. Dræn vandet fra, hæld pastaen i en skål, og vend den rundt sammen med lidt af din bedste olivenolie eller lidt smør.

tørret oregano
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Drys evt. det sidste oregano på toppen, og servér pastaen i en skål på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.