0

Kullerfilet i hvidvinscreme med grøn bønnesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Rul kullerfileterne sammen og læg dem i et smurt ildfast fad. Rør fond, vin, creme fraiche, salt og peber sammen og fordel saucen henover fisken, så det dækker. Bag fadet i ovnen ved 225°C til fisken er mør.

Bønner: Steg baconen sprød og dryp den af på køkkenrulle. Nip bønnerne, kog dem i min. 5-7 minutter i letsaltet vand og overhæld dem med koldt vand. Hak skalotteløget fint og sauter det i smør på panden. Kom bønner og bacon ved, krydr med salt og peber og varm det igennem. Anret bønnerne på et fad og drys med grofthakkede mandler.

Server med fx kartoffelmos eller små kogte kartofler og fx en tomatsalat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.