0
Kullerfilet med aspargesrisotto med forårsløg og parmesan

Kullerfilet med aspargesrisotto med forårsløg og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

 1. Hvidløg og skalotteløg hakkes fint.
 2. Kom lidt god ekstra jomfruolivenolie i en gryde og tilsæt de hakkede skalotteløg og hvidløg, som sauteres til de er klare uden at have taget farve - krydr med salt og peber.
 3. Risottorisene skylles grundigt i flere hold koldt vand og drænes - tilsættes gryden med løg og sauteres i 1-2 min til også de er klare, igen uden at det tager farve.
 4. Dæk herefter risene med kogende vand - og kog stille og roligt, mens du rører i risene jævnligt.
 5. Tilsæt løbende mere vand efterhånden som væden absorberes af risene. Forsæt indtil risene er møre, men stadig har let bid (al dente). Det tager som regel ca. 12-15 minutter. Det er vigtigt, at du rører et par gange undervejs samt at du anvender medium til lav varme, ellers brænder risottoen på. Når risene er ”al dente” er risene færdige.
 6. Mens risene koger videre, tilberedes asparges og forårsløg.
 7. Kasser den nederste fjerdedel og snit aspargesene i mindre stykker.
 8. Soigner forårsløg og del den lyse del i 2-3 cm lange stykker
 9. Fint snit den grønne del og gem til senere
 10. Damp aspargesstykkerne og den lyse del af forårsløgene i en lille gryde med låg i 2 spsk. smør og 2 spsk. vand samt lidt salt i 1 minuts tid. Sæt dem til side til senere.
 11. Riv parmesan fint og vend det i den færdige risotto (gem lidt til senere!). Tag gryden af blusset og kom creme fraiche i og rør rundt til det er absorberet i risene. Lad risottoen hvile 4-5 minutter under låg.
 12. Del fisken i mindre stykker (2-3 pr. person) og krydr med salt og peber.
 13. Vend fisken i lidt rug- eller hvedemel og steg dem på en godt varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min. til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter og vend fiskene når det er ”bruset af”. Steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 1 min. Krydr igen med lidt salt og peber før du serverer (brug gerne godt flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt).
 14. De dampede asparges og forårsløg + væden tilsættes risottoen.
 15. Smag risottoen til med salt, sort peber, lidt citronsaft og evt. lidt revet citronskal (kun det gule!).
 16. Vend fintskåret forårsløgstoppe deri og servér straks.
Anretning

Anret som vist på billedet og drys det sidste parmesan revet over.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?