0
Kullerloin bagt med miso-sesammarinade dertil ris og stegt pak choy og karse

Kullerloin bagt med miso-sesammarinade dertil ris og stegt pak choy og karse

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til max varme, ca. 250-275 grader
  2. Kog risene efter anvisning på posen
  3. Riv den grønne skal og pres al saften fra limefrugten ud i en skål, og rør det til en marinade med 2 spsk. sukker, misopastaen og sesamolien.
  4. Dup fisken tør, og del den i 2-3 stykker pr person
  5. Kom fisken i en skål og krydr med lidt salt og peber
  6. Vend fisken i halvdelen af misomarinaden, og lad den trække heri i 5 minutter (gerne længere).
  7. Del hver pak choy i 4 dele og skyl dem grundigt
  8. Lad vadet dræne fra pak choy – lad dem dryppe af på køkkenrulle
  9. Steg pak choy med på en varm pande i lidt neutral olie til den begynder at blive gylden og karamelliseret.
  10. Skru ned på jævn varme og tilsæt det sidste af misomarinaden samt en generøs klat smør – lad smørret bruse op og hæld marinade og smør over kålen med en ske mens du steger det færdigt i et par minutter.
  11. Kom imens fisken på en bageplade med bagepapir i bunden. Hæld al marinaden over fisken.
  12. Bag fisken i den brandvarme ovn i 6-8 minutter, til fisken er mørk og karamelliseret uden at være brændt.
  13. Slå risene løse og kom dem i en skål, vend ris med pak choy og stegeskyen derfra - smag det hele til med salt og peber
Anretning

Som vist! Server fisken med marinaden og drys klippet karse over retten lige før du serverer den.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?