0
Torsk alla pizzaiola med oliven & fregola sarda

Torsk alla pizzaiola med oliven & fregola sarda

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Baccalà alla pizzaiola er en ultra-klassisk italiensk fiskeret, der normalt laves med saltet og tørret torsk. Her er den lavet med anden frisk torskefisk der blot saltes let før brug.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet uden skind
1 min.
Fisk

Skær fisken ud i 3-4 stykker pr. person, vend dem godt rundt med lidt salt, og lad dem salte et par min. eller 5.


NB. er du "prepper-typen" kan du med fordel salte dem i god tid evt dagen før! 

hvidløgskalotteløgkapersflåede og hakkede tomatersorte Leccino oliven, uden stenfrisk mozzarellafrisk oregano
10 min.
Pizzaiola

Kom olivenolie på en stor pande, og tilsæt hvidløg, der er skåret i tynde skiver. Sautér, indtil hvidløgsskiverne er gyldne uden at blive mørke. Hak skalotteløg fint, og tilsæt det til hvidløget sammen med kapers, oliven, salt, peber og halvdelen af oreganoen, der er skyllet og hakket fint. Kom de flåede tomater på panden sammen med et par spsk. vand. Lad retten simre i 8-10 min. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Fordel derefter fiskestykkerne i saucen, og kog ved svag varme i 2-3 min. under låg. Skær mozzarellaen i skiver, og fordel den nu ovenpå fiskestykkerne. Sluk for blusset, og lad retten stå og hvile i 5-6 min. med låg på, indtil mozzarellaen er smeltet.

Fregola sarda
20 min.
Pasta

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand tilsat lidt olivenolie i 12-14 min. Dræn vandet fra, hæld pastaen i en skål, og vend den rundt sammen med lidt af din bedste olivenolie.

frisk oregano
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys det sidste oregano på toppen, og server pastaen i en skål på siden.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?