0
Kulmule bagt med citron og timian - dertil cremet bygotto med grønne asparges

Kulmule bagt med citron og timian - dertil cremet bygotto med grønne asparges

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Læg fileterne med skindsiden opad i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber og drys timian over. Riv skallen af citronen og drys den over sammen med saften fra en ½ citron. Bag i en 160 grader varm ovn i ca. 15 minutter.

Bygotto: Skyl perlebyggen i en sigte og lad den dryppe godt af. Smelt smørret i en stor tykbundet gryde ved jævn varme - men uden det bruner. Steg hakkede skalotteløg og hvidløg i smørret uden de tager farve. Tilsæt perlebyggen og steg i 1-2 min til kornene er blanke. Tilsæt fonden og kog perlebyggen under låg i ca. 20 min. - rør af og til. Tilsæt courgette og peberfrugt skåret i tern, ærter og skårede asparges og lad det koge igennem i ca. 1 minut. Sluk for blusset og rør hytteosten i. Vend rundt sammen med finthakket purløg og smag til med salt og peber samt citronskal og -saft.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?