0
Kulmule en Papilotte
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisken: Skær fisken i 4 stykker og krydder med salt og peber samt let-knuste fennikelfrø.

For hver portion bredes et stort stykke bagepapir ud på køkkenbordet. Svampe, oliven og tomater lægges på sammen med lidt frisk timian og basilikum, ovenpå placeres fisken og igen lidt timian samt reven skal af en økologisk citron. Stænk med lidt hvidvin og god olivenolie og luk pakkerne grundigt så dampen ikke kan slippe ud.

Bag ved 200 grader i ca. 10-12 minutter. En tommelfingerregel er at når pakken begynder at svulme op pga af damp indeni er den færdig - dette krver dog at pakken er lukket godt.

Spis evt. en god risotto med lidt friske krydderurter dertil.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.