Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 220 grader med grillfunktionen tændt.
Kog kartoflerne i vand der lige dækker - husk et godt skud salt.
Skræl gulerødderne, og skær dem i halve på langs.
Kom dem op i en gryde, dæk med vand, og kog dem under låg i ca. 5-8 min, så de stadig har bid.
Pluk salaten ud i blade, og del de største blade i to.
Krydr fisken med salt og friskkværnet sort peber, og læg den med ca. 1 cm. mellemrum i et ildfast fad med skindsiden nedad (fjern evt. skindet, hvis du bedst kan lide fisken uden).
Hæld bechamelsovsen over fisken, riv osten henover, og sæt fadet i ovnen i ca. 10-15 min., til fisken er gratineret, og har taget flot farve. Hold godt øje med, at det ikke branker.
Vend hjertesalat og gulerødder sammen i en skål med masser af fintrevet citronskal og lidt olivenolie.
Anret kartofler, fisk og grønt på en tallerken, og kom resterende sovs fra fadet over retten.
NB: På billedet benyttes broccoli, men du får leveret gulerødder.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav. Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri.
Kommentarer og forslag til opskriften