0
Kulmule i hvidvin og tomatsalat med grønne bønner

Kulmule i hvidvin og tomatsalat med grønne bønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Soigner forårsløgene og 2 fed hvidløg. Skær forårsløgene i tynde skiver og hak hvidløgene meget fint. Krydr melet med rigeligt salt og peber. Del fisken i 4 portioner, vend skindsiden på fileterne i melet og børst det overskydende mel af. Opvarm en pande med høje sider (som kan tåle at komme i ovnen - og som har låg) til den er godt varm. Tilsæt 4 spsk. olie og varm den op. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og steg dem i ca. 3 min. (eller til skindet er gyldenbrunt). Vend fisken og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidvin, hvidløg, forårsløg og 2 spsk. finthakket persille. Sæt låget på panden og stil den i en 230 grader varm ovn i ca. 5 min. (til fisken nemt kan skilles i flager). Server fisken direkte fra panden.

Salat: Halver tomaterne og læg dem i en stor skål. Rib bønnerne og blancher dem i en gryde med letsaltet vand i ca. 5-7 min., afdryp godt og læg dem i skålen med tomaterne. Dressing: Bland hakket mynte, 1 fed finthakket hvidløg, 2 spsk. olivenolie og balsamico sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten.

Server sammen med små kartofler eller ovnbagte rodfrugter.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.