0
Kulmule ”Lyn-escabeche” med kartofler

Kulmule ”Lyn-escabeche” med kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub eller skrab kartoflerne grundigt, og kog dem møre i saltet vand i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, og hold kartoflerne lune i gryden.

Fisk: Dup fisken tør, skær den i portionsstykker. Krydr stykkerne med salt og peber, og steg dem i olie. Først på skindsiden til de er gyldne, så vendes stykkerne og steges 1-2 minutter på den anden side. Put fisken i et højt fad, når den er færdig.

Escabeche: Skær løg i tynde både, hvidløg i skiver og peberfrugt i ringe. Skær tomaterne i halve. Steg løg og hvidløg blanke i olie i en høj pande ved medium varme. Det må ikke tage farve. Tilsæt 1-2 spsk. eddike, og kog ind til godt det halve. Tilsæt evt. 1 dl hvidvin eller æblemost, hvis du har det og 1-2 spiseskefulde sukker. Kog ind, og smag til med salt og peber. Lagen skal være sursød og godt krydret. Når du er tilfreds, så tag panden af varmen, og tilsæt peberfrugt og tomat. Vend det hele rundt, og hæld det over fisken i fadet sammen med kartoflerne.

Anretning: Som vist på billedet. Retten kan trække 5-10 minutter og derefter spises, eller den kan spises med det samme.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?