0
Kuller med basilikum-fettuccine og frisk melonsalat

Kuller med basilikum-fettuccine og frisk melonsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Saltning af fisken

Fisken skæres ud i portionsstykker, og saltes let på kødsiden.

melonradiserbasilikum
5 min.
Melonsalat

Melonen deles, og kernerne skrabes ud med en ske. Skær skrællen af med en kniv, og del melonkødet i mundrette stykker. Radiserne snittes fint, og vendes sammen med melonstykkerne i en skål. Basilikum snittes fint, og vendes ned i skålen. Krydr med god olivenolie, en smule eddike, salt, peber og evt. et nip sukker.

15 min.
Pastaen koges

Pastaen sættes over at koge i godt saltet vand.

kullerfilet med skind
20 min.
Fisken steges.

Fisken steges på skindsiden i halvt olie/halvt smør på en slip-let-pande.
Når skindet er sprødt og gyldent, vendes fisken, og der slukkes for blusset under panden. Lad fisken trække færdig på panden i et par minutter, så er den klar.

fettuccineSkagenfood tomatsugo
25 min.
Pastaen vendes med pastasaucen

Når pastaen er al dente, drænes den, og hældes tilbage i gryden.
Hæld pastasaucen ned i pastaen, og vend godt rundt. Smag til med salt og peber

30 min.
Anretning

Pastaen anrettes i dybe tallerkener, og fisken lægges ovenpå.

Dryp fisken med lidt god olivenolie og et godt drej peber.

Melonsalaten gives til ved siden af.

 

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?