Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Fisken skæres ud i portionsstykker, og saltes let på kødsiden.
Melonen deles, og kernerne skrabes ud med en ske. Skær skrællen af med en kniv, og del melonkødet i mundrette stykker. Radiserne snittes fint, og vendes sammen med melonstykkerne i en skål. Basilikum snittes fint, og vendes ned i skålen. Krydr med god olivenolie, en smule eddike, salt, peber og evt. et nip sukker.
Pastaen sættes over at koge i godt saltet vand.
Fisken steges på skindsiden i halvt olie/halvt smør på en slip-let-pande.
Når skindet er sprødt og gyldent, vendes fisken, og der slukkes for blusset under panden. Lad fisken trække færdig på panden i et par minutter, så er den klar.
Når pastaen er al dente, drænes den, og hældes tilbage i gryden.
Hæld pastasaucen ned i pastaen, og vend godt rundt. Smag til med salt og peber
Pastaen anrettes i dybe tallerkener, og fisken lægges ovenpå.
Dryp fisken med lidt god olivenolie og et godt drej peber.
Melonsalaten gives til ved siden af.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()