0
Kuller/ASC laks med dukkah-stegte kikærter og grønkål med mandarin samt Krystal Karl

Kuller/ASC laks med dukkah-stegte kikærter og grønkål med mandarin samt Krystal Karl

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønkåldukkahrødløgmandarinkikærterkrystal karl
1 min.
Dukkah-stegt grønkål, kikærter & rødløg

Rib grønkålen, og del den i mundrette stykker. Skyl den grundigt i rigeligt koldt vand.

Pil og snit rødløget, så fint du kan.

Pil mandarinerne, og fjern så meget af den hvide skal, som du kan. Del de pillede mandariner i segmenter, og skær derefter hvert segment i 3-4 mindre stykker.

Åbn dåsen med kikærter, og hæld dem i en sigte. Skyl kikærterne med koldt vand, og lad dem dryppe af i sigten. Rist de afdryppede kikærter på en pande i lidt god olivenolie i 2-3 min.

Tilsæt halvdelen af dukkah'en, og krydr med lidt salt og peber.

Kom kålen på panden til kikærterne. Når kålen er faldet sammen, tilsættes de snittede rødløg, som sauteres med i 2 min. Drys med ca. halvdelen af osten, der er revet fint. Smag til med salt og peber, og vend til sidst de skårede mandariner i.

kullerfilet med skind
15 min.
Steg fisken:

Skrab evt. skællene af fisken, hvis du vil spise skindet. Krydr fisken med salt og peber på kødsiden. Varm en god støbejerns- eller slip-let pande op til medium til høj varme. Steg fisken på skindsiden på den varme pande i 3-4 min. afhængig af tykkelse. Når fisken er sprød og gylden på skindsiden, tilsættes et par klumper frisk smør, og der skrues ned til medium varme. Steg derefter fisken i kun ca. 1 minut på den anden side, mens du drypsteger.

krystal karldukkah
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med det sidste dukkah, og riv gerne det sidste ost over retten ved bordet.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?