0
Kuller/ASC laks med dukkah-stegte kikærter og grønkål med mandarin samt Krystal Karl

Kuller/ASC laks med dukkah-stegte kikærter og grønkål med mandarin samt Krystal Karl

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønkåldukkahrødløgmandarinkikærterkrystal karl
1 min.
Dukkah-stegt grønkål, kikærter & rødløg

Rib grønkålen, og del den i mundrette stykker. Skyl den grundigt i rigeligt koldt vand.

Pil og snit rødløget, så fint du kan.

Pil mandarinerne, og fjern så meget af den hvide skal, som du kan. Del de pillede mandariner i segmenter, og skær derefter hvert segment i 3-4 mindre stykker.

Åbn dåsen med kikærter, og hæld dem i en sigte. Skyl kikærterne med koldt vand, og lad dem dryppe af i sigten. Rist de afdryppede kikærter på en pande i lidt god olivenolie i 2-3 min.

Tilsæt halvdelen af dukkah'en, og krydr med lidt salt og peber.

Kom kålen på panden til kikærterne. Når kålen er faldet sammen, tilsættes de snittede rødløg, som sauteres med i 2 min. Drys med ca. halvdelen af osten, der er revet fint. Smag til med salt og peber, og vend til sidst de skårede mandariner i.

kullerfilet med skind
15 min.
Steg fisken:

Skrab evt. skællene af fisken, hvis du vil spise skindet. Krydr fisken med salt og peber på kødsiden. Varm en god støbejerns- eller slip-let pande op til medium til høj varme. Steg fisken på skindsiden på den varme pande i 3-4 min. afhængig af tykkelse. Når fisken er sprød og gylden på skindsiden, tilsættes et par klumper frisk smør, og der skrues ned til medium varme. Steg derefter fisken i kun ca. 1 minut på den anden side, mens du drypsteger.

krystal karldukkah
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med det sidste dukkah, og riv gerne det sidste ost over retten ved bordet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?