0

Kulmule med grønærtesmør, radisesalat og kartofler med bacon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ærtesmør: Kom ærter (optøede frosne ærter eller friske), smør og 3 spsk. citronsaft i en blender og kør det til en glat masse. Smag til med salt og peber og læg smørret på køl indtil videre brug.

Kartofler: Skrub kartoflerne og kog dem lige knapt møre i letsaltet vand. Halver baconskiverne og vikl en halv skive om hver kartoffel. Læg kartoflerne med samlingen nedad på en bageplade og bag kartoflerne ved 200 grader i 20-25 min. til de er helt møre og baconen er blevet let sprød.

Radisesalat: Skær top og bund af radiserne, skær kødet i tynde skiver og snit purløget fint. Pisk olie, 2 spsk. citronsaft, honning og sennep godt sammen. Vend radiser og purløg i dressingen og smag til med salt og peber.

Fisk: Læg fisken op på et skærebræt, krydr med salt og peber. Læg fisken i et lille smurt fad og fordel ærtesmørret henover. Bag fisken ved 200 grader i ca. 12 min. - til fisken er mør og smørret smeltet - men uden at ærterne er blevet kedelige i farven.

Server med godt brød og blandet grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK