0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Smelt smørret og brænd karryen af heri. Tilsæt hakket løg og hvidløg, porreringe samt hele laurbærblade og svits et par minutter. Rør maizena ud i creme fraiche og pisk dette i karryblandingen sammen med en smule sukker, salt, peber og mango chutney (finthakket). Lad karrysaucen koge ved svag varme og under omrøring i et par minutter.

Skær fisken i tern (max 3 x 3 cm) og vend disse forsigtigt i saucen. Kog retten færdig ved svag varme under låg (ca. 5 minutter), og fjern laurbærbladene før servering.

Kulmule (se video ovenover) med indisk islæt serveres med kogt ris og mango chutney. Man kan selvfølgelig anvende mange andre former for torskefisk, såsom torsk, hvilling, lyssej eller mørksej.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær