0
Kulmule med libanesisk spinatsalat, spelt, rosiner, pinjekerner & yoghurt

Kulmule med libanesisk spinatsalat, spelt, rosiner, pinjekerner & yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Libanesisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Freekeh

Tænd ovnen på 160 grader til fisken.

Kog korn i en gryde med rigeligt vand og salt i ca. 15 min. Kom de kogte korn i en sigte, og lad dem dryppe godt af.

pinjekerner
2 min.
Pinjekerner

Rist pinjekerner på en tør pande, til de er gyldne. Vend dem med lidt god olivenolie og fint salt. Knus kernerne let i en morter, eller hak dem med en kniv.

spinat
5 min.
Spinat

Rib spinaten. Skyl den i to hold koldt vand, og slyng den tør i en salatslynge.

Freekeh krydderizittauerløghvidløgspinatrosinercitron
15 min.
Libanesisk spinatsalat

Pil og snit løg og hvidløg, så fint du kan.

Kom en generøs klump smør og tilsvarende mængde olivenolie i en bred tykbundet gryde. Sautér løg og hvidløg heri, så de bliver bløde og godt brune uden at branke. Krydr med salt og freekeh-krydderimix.

Tilsæt rosiner og spinat. Når spinaten er faldet sammen, tilsættes de kogte korn og de ristede pinjekerner.

Vend rundt, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

kulmulefilet med skind
20 min.
Fisk

Skær fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Kom fiskestykkerne i et smurt, ovnfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader, til fisken er mælkehvid, og nemt skiller i flager. Det tager typisk 6-8 min. 

græsk yoghurt, 10%citron
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Træk skindet af fisken, og anret spinatsalaten ovenpå. Dryp med yoghurt, og drys lidt fintrevet citronskal over.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Freekeh krydderier indeholder:

  • 25% urtebouillon
  • 15% kanel
  • 15% allehånde
  • 15% sort peber
  • 10 % koriander
  • 10 % mynte
  • 10 % persille

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?