0
Stegt kulmule og stegte bladbeder med puré af valnødder, parmesan og ansjoser dertil hvidløgsstegt polenta

Stegt kulmule og stegte bladbeder med puré af valnødder, parmesan og ansjoser dertil hvidløgsstegt polenta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule, Nødder, Jordnødder, Gluten, Sesam, Soya, Mælk, Ansjoser, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

valnøddekerneransjoserhvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Puré af valnødder

Kom valnødder, revet parmesan, pillet og hakket hvidløg (brug det halve her) samt ansjoser inkl. olien derfra i en morter, og arbejd det hele sammen til en lind masse. 

polenta, tilberedtparmigiano reggiano (Parmesan)hvidløg
10 min.
Sprød polenta

Skær polentaen ud i stykker på ca. 2 x 2 cm, og steg dem på en stor pande i rigeligt olivenolie. Steg, til stykkerne bliver gyldne og sprøde. Krydr med godt med salt, peber og det sidste hakkede hvidløg. Rist igennem i 2-3 min. mere. Vend dem til sidst med revet parmesan.

kulmulefilet med skind
20 min.
Kulmule

Start med at sikre dig, at alle skæl er fjernet fra fisken. De sidste kan nemt skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Soigner fisken, og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber på begge sider, og vend fisken i lidt hvedemel. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve, og skindet er sprødt og gyldent. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, og tæl til 30, så er den klar til servering.

bladbeder
25 min.
Stegte bladbeder

Soigner bladbeder, skær den nederste del af stænglerne af, og kasser dem. Rist bladbeder på en MEGET varm pande i olivenolie. Krydr med salt og peber, og så snart bladbederne er faldet sammen, kommes de i en skål, hvor de vendes med puréen af valnødder.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?