0
Kulmule med svampe, æbler og løg
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Svampe, æbler og løg: Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblekødet i store tern. Vend dem evt. i lidt citronsaft for at undgå at de bliver brune. Soigner svampene og rist dem i lidt olie på en pande. Når svampene er blevet gyldne tilsættes æbleternene. Æblerne vendes med i ca. 1 min – så de ikke bliver udkogte. Lige inden servering tilsættes friskhakket persille, revet skal fra en ½ citron og tyndtskårne løgringe fra skalotteløget. Smag retten til med salt og peber.

Fisk: Rids skindsiden af fileterne med en kniv. Steg fileterne på en pande i lidt olie - først på skindsiden ved høj varme i ca. 3-4 min. - derefter på den anden side i ca. 1 min. Krydr med salt og peber.

Server retten med små kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK