Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem du skal bruge til retten.
Skræl lime med en tyndskræller eller brug evt. et juliennejern (brug KUN det grønneskal - det hvide skal IKKE bruges). Skær skrællen i så fine strimler som muligt Læg skrællerne i en lille skål, tilsæt 1/2 tsk. fint salt og saften fra limen, og lad det hele trække til senere.
Pil og hak løg fint. Pil og hak hvidløg fint. Skyl, pluk og skær oregano fint. Riv parmesan. Skyl og skræl glaskål, og skær dem i små stykker på ca. 0,5 x 0,5 cm.
Start med at sikre dig, at alle skæl er fjernet fra fisken. De sidste kan nemt skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Del fisken i mindre portionsstykker, og lav 2-3 fine rids i skindsiden på hvert stykke med en skarp kniv. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en meget varm pande. Krydr med salt og peber på kødsiden. Skru lidt ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er den klar til servering. Drys skindet med god flagesalt.
Server det hele i en skål eller sæt panden på bordet. Pynt med lidt oregano, og drys det sidste parmesan og syltet lime over.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()