0
Kulmule og frisk tagliatelle med stuvede glaskål med parmesan, oregano & syltet lime

Kulmule og frisk tagliatelle med stuvede glaskål med parmesan, oregano & syltet lime

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fuldkornsdurumhvedemel, Durumhvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem du skal bruge til retten.

lime
1 min.
Syltet lime:

Skræl lime med en tyndskræller eller brug evt. et juliennejern (brug KUN det grønneskal - det hvide skal IKKE bruges). Skær skrællen i så fine strimler som muligt  Læg skrællerne i en lille skål, tilsæt 1/2 tsk. fint salt og saften fra limen, og lad det hele trække til senere.

frisk oreganoglaskålzittauerløghvidløg
5 min.
Forberedelse:

Pil og hak løg fint. Pil og hak hvidløg fint. Skyl, pluk og skær oregano fint. Riv parmesan. Skyl og skræl glaskål, og skær dem i små stykker på ca. 0,5 x 0,5 cm.

frisk oreganolimetagliatelle, frisk, 50% fuldkornparmigiano reggiano (Parmesan)creme fraiche 38%
10 min.
Pasta & glaskål:
Kog pastaen efter anvisning på pakken, dræn det i et dørslag. Steg imens de rå glaskål og de hakkede løg på en pande sammen med det finthakkede hvidløg. Kom en smule af saften fra den syltede lime på, og lad den koge næsten væk. Kom nu creme fraiche på panden, og kog den igennem. Kom det hakkede oregano på, kom 2/3 af parmesanen i retten, og vend rundt. Smag til med salt og masser af sort peber. Vend pastaen deri. 
kulmulefilet med skind
20 min.
Fisk:

Start med at sikre dig, at alle skæl er fjernet fra fisken. De sidste kan nemt skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Del fisken i mindre portionsstykker, og lav 2-3 fine rids i skindsiden på hvert stykke med en skarp kniv. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en meget varm pande. Krydr med salt og peber på kødsiden. Skru lidt ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er den klar til servering. Drys skindet med god flagesalt.

25 min.
Anretning:

Server det hele i en skål eller sæt panden på bordet. Pynt med lidt oregano, og drys det sidste parmesan og syltet lime over.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?