0
Torsk og gnocchi al sugo di funghi med pecorino, basilikum & syltet citron

Torsk og gnocchi al sugo di funghi med pecorino, basilikum & syltet citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
citron
1 min.
Syltet citron:

Skyl citronen, og skræl skrælen af med en tyndskræller (KUN det gule - det hvide skal IKKE bruges). Skær skrællen i så fine strimler som muligt (brug evt. et juliennejern). Læg dem i en lille skål, tilsæt 1/2 tsk. fint salt og saften fra citronen, og lad det hele trække i en times tid.

basilikumbrun mark-champignonskalotteløghvidløg
5 min.
Forberedelse:

Pil og hak skalotteløg fint. Pil og hak hvidløg fint. Skyl, pluk og skær basilikum fint. Riv pecorinoen. Skyl champignons, og skær dem i tynde skiver.

basilikumcitrongnocchipecorino romanocreme fraiche 38%
10 min.
Gnocchi & svampe:
Steg de rå gnocchi på en pande i halvt smør og olivenolie. Lad gnochhi stege ved semi-hård varme i 3-4 min., til de er gyldne og lækre. Kom svampe og skalotteløg på panden sammen med det finthakkede hvidløg og rist dem med i 2-3 min. Kom en smule af saften fra de syltede citroner på, og lad den koge næsten væk. Kom nu creme fraiche på panden, og kog den igennem. Kom det hakkede basilikum på, riv 2/3 af pecorinoen i retten, og vend rundt. Smag til med salt og masser af sort peber.
torskefilet med skind
20 min.
Fisk:

Start med at sikre dig, at alle skæl er fjernet fra fisken. De sidste kan nemt skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Del fisken i mindre portionsstykker, og lav 2-3 fine rids i skindsiden på hvert stykke med en skarp kniv. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en meget varm pande. Krydr med salt og peber på kødsiden. Skru lidt ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er den klar til servering. Drys skindet med god flagesalt.

25 min.
Anretning:

Server det hele i en skål eller sæt panden på bordet. Pynt med lidt basilikum, og drys det sidste pecorino og syltet citron over.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?