0
Lyssej stegt med sprødt skind med nye gulerødder og kartoffelsalat i bagnèt verd piemontese

Lyssej stegt med sprødt skind med nye gulerødder og kartoffelsalat i bagnèt verd piemontese

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kartofler
1 min.
Kartofler:

Skyl og skrab kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt med saltet vand i 15-18 minutter. Kom kartoflerne i et dørslag, og lad dem dampe af og køle lidt ned til senere.

ansjoserkapersbredbladet persilleolivenolie, ekstra jomfrueddikehvidløg
5 min.
Bagnèt verd:

Pil og hak hvidløg.

Skyl persillen, tør den i en salatslynge, og hak den groft.

Kom persille og hvidløg i en morter eller blender.

Kør til en glat masse med god olivenolie og lidt af din bedste eddike (gerne en hvidvinseddike), de udvandede kapers og ansjoser (brug også olien fra ansjoserne - den er suveræn!).

Har du lidt daggammelt hvidt brød, kan du med fordel køre lidt af det i massen. Smag til med salt og peber.

gulerødder med top
15 min.
Gulerødder:

Skyl gulerødderne, og skær den grønne top af. Lad evt. en smule sidde tilbage. Er gulerødderne store, deles de på langs. Steg gulerødderne på en pande i lidt smør og olie, til de er møre med bid. Krydr med salt og peber.

kartofler
25 min.
Kartofler & bagnèt verd

Skær kartoflerne i mindre stykker, og vend med bagnèt verd. Smag til med salt og peber og anret i en skål.

lyssejfilet med skind
30 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.

Steg fisken på skindsiden (se video ovenover) (se video ovenover) i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.

Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.

Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.