0
Kylling med japansk katsu curry og spicy-syltede rødløg

Kylling med japansk katsu curry og spicy-syltede rødløg

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Japansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Katsu curry er en af mine personlige favoritter - og er samtidigt en af ​Japans mest populære retter, når de ikke spiser traditionel japansk mad!  Grundstenen i denne atypiske japanske ret er varme indiske krydderier, der via krydderihandlen kom en tur til Storbritannien, hvor englænderne fremstillede deres første karrypulver! Derefter gik turen retur østpå - og altså også til Japan, hvor japanerne ved hjælp af fransk køkkenteknik begyndte at jævne saucer med en roux (fedt og mel) - lavede katsu karrysaucen og voilà katsu curry blev født.

Katsu er traditionelt lavet med svinekød, men her er det i en version med kylling.

Allergener:
Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Muskatnød, Selleri, Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvedemelsukkersalt
1 min.
Marinade til ris:
Rør en 1 spsk. sukker og 1/2 tsk. salt ud i 2 spsk. lys eddike (gerne riseddike) pr. pose ris, og sæt det til side.
Arborio risottoriseddikesukker
2 min.
Ris:

Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i ca. 5 min. Kog 1 l vand op, og tilsæt de skyllede og drænede ris. Når vandet igen koger, røres én gang i risene, og der skrues ned, så de lige netop koger. Kog risene under tætsluttende låg i 8 min. Kom risene i en sigte og lad dem dryppe af. Kom risene tilbage i gryden, kom låg på og sluk. Lad risene hvile under låg i 10 min. Rør marinaden i, og vend rundt.

rød chilirødløgeddikesukker
5 min.
Chili Syltede rødløg:

Skyl chilien. Snit rødløg, så fint du kan, skær chili i lange tynde strimler, og kom begge dele i en skål. Hæld 1/2 dl. eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

broccoli
10 min.
Broccoli:

Del broccoli i små ensartede buketter. Damp dem i 2-3 min., og køl dem af i koldt vand. Lad broccolibuketterne dryppe af i en sigte i et par min., før de vendes med de syltede rødløg.

japansk katsu karry
15 min.
Katsu curry sauce:

Pil og snit hvidløg og skalotteløg fint. Smelt 15 g smør pr. person i en kasserolle. Sauter hvidløg og skalotteløg af heri, uden at de tager farve. Tilsæt 3/4 af karryblandingen, og rist igennem et par min. Kom nu 1 spsk. hvedemel i pr. person og lav en smørbolle. Lad den varme igennem på medium varme i 2 min. Tilsæt kogende vand lidt af gangen, og pisk imens saucen bringes til kogepunktet. Juster tykkelsen med vand, til du opnår en ikke for tyk karrysauce. Tilsæt urtebouillon, og smag til med salt og peber.

kyllingebryst uden skindrasp
25 min.
Kyllingeschnitzel:

Kom et efter et kyllingebrysterne i en frostpose, og bank dem let ud med en kødhammer eller en lille kasserolle. (Alternativt kan du også bare panere det hele stykke, så skal det bare stege lidt længere.) Krydr kødet med salt og det sidste karry på begge sider. Vend dem først i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg kødet på begge sider på en mellemvarm pande i rigeligt neutral olie, til det er gyldent, sprødt og gennemstegt. Drys med lidt salt, og lad kødet dryppe af på fedtsugende papir.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Pres risene i små forme, og vend dem ud på lune tallerkener. Kom schnitzel og marinerede broccoli omkring, og afslut med lidt karrysauce.

Velbekomme!

Bonusinfo

japansk katsu karry indeholder:

25% spidskommen 25% gurkemeje, 15% korianderfrø,  10% kardemomme, 5% bukkehornsfrø, 5% muskatnød, 5% kanel, 5% allehånde, 3% nellike og 2% laurbærblade

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?