0
Kylling-fajita suppe med baked beans, majs og quesadillas

Kylling-fajita suppe med baked beans, majs og quesadillas

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerløgpastinakkerhvidløgchili beansfajita krydderimajs fra dåse
1 min.
Klargøring

Kyllingestrimlerne brunes hurtigt af på en pande, der kan rumme hele retten. Tag kødet af panden, og dæk det til, så det holder sig lunt.

Pastinakken skrælles og rives groft.
Løg og hvidløg skæres i tynde skiver.

Grøntsagerne steges grundigt af i olie på panden, til de begynder at blive gyldne og møre.
Tilsæt fajita-krydderiet til panden, efterfulgt af chilibønnerne og drænede majs. 
Spæd evt. op men en smule vand, til retten har en konsistens som meget tyk suppe, og smag til med salt, peber og evt. god chilisauce.

Kyllingestrimlerne kommes ned i suppen, og den simrer lige så stille under låg, mens quesadillaerne laves.

 

Tortilla hvede wraps - blødefarmhouse cheddar
20 min.
Quesadillas

Osten rives fint, og fordeles på halvdelen af tortillaerne. Dryp evt. med god chilisauce, og læg resten af tortillaerne ovenpå.

Quesadillaerne steges på en varm pande uden fedtstof på, til de er gyldne på begge sider.

30 min.
Anretning

Queadillaerne deles i 8, og stables på et fad.
Servér de lune quesadillas til kyllingesuppen.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?