Risene koges efter anvisningen på posen. Efter kogning, læg da gerne en smørklat ned til risene, mens de hviler.
Grøntsager og kødet ordnes og lægges klar i hver deres separate skål, -på den måde er det nemmere at samle retten til sidst. 1) Kødet duppes tørt, skæres i tykke skiver og vendes med salt, lidt sukker og peber. TIP: Hvis man har ingredienserne i køkkenskabet, kan man yderlige tilsætte 2 tsk. majs eller -kartoffelmel pr. person, sammen med 1/4 tsk natron pr. person. Natronen gør at kødet ikke bliver tørt, og kartoffel/majsmelet giver den gode ”Kinesiske velour-konsistens” 2) Top og bund skæres af bønnerne og de deles i halve på skrå. Det gøres nemmest ved at samle en håndfuld bønner i en bunke og så dele dem. Bønnerne koges i min 5-7 min. 2) Peberfrugten skæres i strimler. 3) Løgene skæres i tynde skiver på langs. 4) Skallen af limefrugterne rives fint. Hvis man vil have hvidløg i retten, hakkes den fint.
Kødet steges i lidt olie ved meget høj varme i en dyb pande eller en wok et minuts tid. Tag så kødet op, og steg løgene til de er møre. Bønnerne, samt peberfrugten steges sammen med løgene et par minutter. Tilsæt limeskal, jordnøddesmør og kokosmælk til grøntsagerne og kog op under omrøring til jordnøddesmørret er opløst. Supplér kokosmælken med lidt vand efter behag. Læg kødet ned til grøntsagerne og lad simre to minutter. Smag til med limesaft, sukker, salt og peber. Hvis man vil have retten stærk smages til med chili eller chilisauce.
Anretning: Servér kødet og grøntsagerne med risene.
Bonusinfo
VIGTIG INFO: På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()